Levenspassie

Praktijk voor psychosociale hulpverlening

Over mij

Mijn naam is Anja van Holst en hulpverlenen is mijn passie in het leven.
Ik hoop andere mensen te kunnen helpen om hun passie in het leven te (her)vinden. Zelf ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van burn-out. Ik weet hoe het is om je eindeloos moe te voelen en het idee te hebben dat deze moeheid nooit meer ophoudt. Deze periode in mijn leven heb ik overwonnen en ik ben er van overtuigd dat ik ook u daarmee kan helpen. 
Ook ben ik ervaringsdeskundige in het samenleven in een samengesteld gezin. Dit vind ik persoonlijk een pré om mensen in samengestelde gezinnen te kunnen helpen. Je weet pas echt hoe het is, als je het zelf hebt meegemaakt.

 

Mijn visie als hulpverlener

Veel problemen kun je naar mijn mening zien als uitdagingen en mogelijkheden om persoonlijk te groeien. Veel mensen die in hun leven een burn-out gehad hebben en daar goed uit zijn gekomen, zien dit achteraf als iets positiefs in hun leven. Helaas geldt dit niet voor iedereen.
N
iet alle tegenslagen die je meemaakt in het leven kun je op deze manier bekijken. Wanneer we bijvoorbeeld iemand verliezen die ons dierbaar is, gaan we bepaalde processen door om te verwerken wat ons is overkomen. 
Mijn rol als hulpverlener is mensen bij te staan in deze moeilijke periode door te luisteren en waar nodig inzicht te geven in de eigen problematiek door middel van diverse therapeutische methoden.

 

Mijn opleiding

In oktober 2011 heb ik mijn diploma Psychosociaal werk / Coaching / Counseling behaald op Hbo-niveau aan de Academie Gradatim.
Momenteel volg ik een aanvullende opleiding om mij te kunnen aansluiten bij de NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg).