Levenspassie

Praktijk voor psychosociale hulpverlening

Samengestelde gezinnen

De exacte cijfers, daar ga ik mij niet aan wagen. Maar het fenomeen samengesteld gezin is in deze tijd veel voorkomend. Eveneens gaan veel van deze samengestelde gezinnen weer uit elkaar omdat het heel complex blijft om verschillende familie's samen te voegen. Met als gevolg nog meer verdriet en teleurstelling, voor zowel de kinderen als voor de ouders. 


Een samengesteld gezin is hard werken

Hoe ga je ermee om, zo'n samengesteld gezin? Welke problemen kom je allemaal tegen? Hoe ga je samen jullie kinderen opvoeden? En hoe hou je het leuk binnen de relatie? En de kinderen vooral niet te vergeten, hoe ervaren zij het nieuwe gezin? Kunnen ze een eigen plek vinden in het nieuwe gezin en de stiefmoeder of stiefvader accepteren?

Omdat er al kinderen zijn wanneer de relatie begint is er geen sprake van een onbevangen leuke tijd samen zonder kinderen, waar je op terug kunt vallen als het moeilijk wordt. Het nieuwe samengestelde gezin brengt meteen verantwoordelijk-heden met zich mee.

Kort gezegd: een samengesteld gezin is heel hard werken voor iedereen.

Welke hulp kan ik bieden

Het is naar mijn mening dan ook volkomen normaal om wat hulp te vragen bij het opbouwen en in stand houden van een samengesteld gezin.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een sessie met mij. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een paar dagen in Zeeuws-Vlaanderen te komen logeren (ook in het weekend) met of zonder de kinderen. We kunnen in deze dagen op ontspannen wijze meerdere gesprekken voeren. maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een aparte sessie in te plannen.
In overleg ben ik ook bereid om een gezin in de thuissituatie te bezoeken.

 

U kunt bellen naar het telefoonnummer 0117-302834 of een mail sturen naar info@levenspassie.nl